האורז המושלם הוא כאשר הגרגרים יוצאים נפרדים אבל טיפ-טיפה דביקים, מוכנים באופן אחיד בסיר וגם הגרגר אורז עצמו מבושל באחידות בפנים ובחוץ. הרבה נשבעים שהשיטה של סבתא שלהם היא-היא השיטה הנכונה היחידה, ויש הרבה איסורים ואמונות לגבי הכנת אורז, ובגלל שבאמת לא לכל אחד מצליח על הפעם הראשונה להכין אורז טוב – האמונות האלה תופסות חזק ורבים חוששים מלגשת לבישול אורז.
אז הנה שלוש השיטות האמיתיות היחידות שעובדות תמיד: אחת דורשת הקפדה דקדקנית על ההוראות, אחת יותר פשוטה וסלחנית ואחת מתאימה גם למי שלא בישל אף פעם, ושלושתן מבטיחות תוצאה מושלמת:
שיטה 1: הכנת אורז בסיר על הכיריים
השיטה הזו עובדת תמיד – אם רק מקפידים על השלבים בדיוק. נרשום כאן הוראות להכנת שתי כוסות אורז, כמות שמספיקה לכ4-5 איש.
- מרתיחים 3 כוסות מים בקומקום חשמלי.
- בסיר נירוסטה (שיש ברשותכם את המכסה שלו!) על אש בינונית-גבוהה מחממים 1-2 כפות שמן, ומטגנים 2 כוסות אורז יבש.
- כאשר האורז כולו נהיה מבריק והוא חם למגע, שופכים בזהירות את שלוש כוסות המים הרותחים את הסיר, מוסיפים כפית שטוחה של מלח, מערבבים בזריזות ומיד מכסים ומנמיכים את האש לחום הכי נמוך.
- מכוונים טיימר ל-18 דקות, חשוב מאוד בשום פנים ואופן לא לפתוח את הסיר ולא לערבב עד שהטיימר מצפצף.
- כעבור 18 דקות פותחים את הסיר, מערבבים קצת בשביל להפריד את האורז, ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
זהו, ברכות, יש לכם אורז מושלם. החסרון בשיטה הזו הוא שאם מפספסים פרט קטן זה עשוי לעשות בעיות.
שיטה 2: הכנה אוטומטית עם סיר אורז חשמלי – רייס קוקר
זאת שיטה מושלמת לאנשים עסוקים – אמהות שצריכות לשים לב לקטנטנים תוך כדי הבישולים, אנשים שעובדים מהבית ורוצים לבשל לעצמם אבל אין להם זמן, ובטח ובטח אנשים שצריכים לצאת לכל מיני סידורים.
סיר חשמלי זה הכי שיטת "שגר ושכח", אפשר להעמיד בבוקר ולחזור לאכול בצהריים, לא צריך להיות שם בשביל לכבות כי הסיר עושה הכל לבד ומכבה את עצמו בזמן. בשל הבידוד שלו האורז ישאר חם לזמן רב.
טיפ: כשאתם בוחרים איזה סיר אורז לקנות תבדקו שהוא מתאים בנפח לכמות האנשים שאתם מבשלים עבורם, יש בשוק סירים בגדלים שונים.
הוראות הכנה:
אמנם לכל מכשיר יש את הסימונים שלו אבל בגדול זה אותו רעיון פשוט בכל הסירים:
- מודדים 2 כוסות אורז ושוטפים במים (המים נועדו להוריד את העמילן, מה שבשיטת הסיר אנחנו עושים עם הטיגון המקדים)
- מכניסים לסיר החשמלי את האורז השטוף, 3 כוסות מים, ותיבול לפי הטעם
- מכוונים את התכנית לאורז לבן ואת הטיימר ל-15-20 דקות, תלוי בדגם ובכמה מבושל אתם רוצים את האורז.
זהו, האורז מוכן, אם אתם בסביבה מומלץ כן לתת ערבוב כשהטיימר מצפצף אבל זה לא קריטי. האורז מוכן, והוא יחכה לכם חם בלי להישרף.
שיטה 3: הכנת אורז במיקרוגל
סיר אורז למיקרו זה גאג'ט מעולה לאנשים שאין להם הרבה מקום במטבח. גם כאן יש את היתרון הגדול של שגר ושכח, לא צריך לשים טיימר כי המיקרוגל מפסיק לבד אז גם אם נסחפתם לעיסוקים אחרים אין סיכוי שהאורז יישרף. הוא קצת פחות ורסטילי מסיר אורז אבל גם בו אפשר להשתמש לאידוי ירקות וכדומה.
הכנת אורז במיקורגל:
- שוטפים במים קרים כוס אחת של אורז
- מניחים בסיר את האורז השטוף, 1.5 כוסות מים ומעט תיבול לפי הטעם.
- סוגרים היטב עם המכסה לפי ההוראות ומכניסים למיקרו ל-10 דקות בעוצמה גבוהה. משאירים לעוד 5-10 דקות בכלי הסגור בתוך המיקרו או על השיש, פותחים ומערבבים.
וזהו! יש לכם אורז מושלם. יכול להיות שבפעם הראשונה בשיטה הזו תגלו שאתם צריכים קצת יותר זמן (עוד דקה או שתיים), אבל ברגע שתגלו מה הסוויט-ספוט לעולם לא תטעו שוב.