מה אנחנו רוצים כשאנחנו מכינים ביצה קשה? שהיא לא תתפוצץ בסיר, שיהיה קל לקלף אחר-כך, שיטה פשוטה שתמיד עובדת ולא משהו שלפעמים עובד ולפעמים לא, נשמע הרבה לבקש? ממש לא. הנה שתי שיטות להכין ביצה קשה – שתמיד עובדות, ומוציאות ביצים קשות מושלמות שמתקלפות בקלות.
שיטה 1: הכנה ידנית עם סדר פעולות נכון
בשיטה זאת אנחנו מכינים את הביצה הקשה או הביצים הקשות עם דברים שיש בכל בית, בהבדל אחד: שומרים על סדר הפעולות הנכון כדי שהביצים יצאו תמיד שלמות (ולא יתפוצצו בסיר) ושייצאו קלות לקילוף אחרי זה. הנה סדר הפעולות הנכון:
- מרתיחים מים בפינג'ן או בסיר קטן, תלוי כמה ביצים אתם רוצים להכין.
- כשהמים רותחים, מעבירים את האש לאש בינונית ומכניסים בזהירות את הביצים פנימה. כיוון שהמים רותחים כדאי להשתמש בכף כדי להכניס את הביצים בזהירות. הכנסת הביצים עם היד עשויה להסתיים בכוויה, "זריקה" של הביצים פנימה יכולה לגרום להם להתנגש בקרקעית הסיר ולהישבר. לכן נכניס בעדינות באמצעות כף או מלקחיים של מטבח/סלט.
- מכוונים טיימר ל-9 דקות בדיוק, ונותנים לביצים להתבשל 9 דקות. כן, 9 דקות זה מספר הקסם.
- לאחר 9 דקות מעבירים את הביצים לכלי גדול (למשל: קערה או סיר אחר) עם מים קרים. ממתינים 3-4 דקות.
- זהו, הביצים קשות ומוכנות לקילוף!
שיטה 2: הכנה אוטומטית עם מכשיר להכנת ביצים קשות
שיטה זו היא הפשוטה והנקייה ביותר. הביצים יוצאות תמיד מושלמות וקלות לקילוף. כמו כן השיטה מהירה יותר מההכנה הידנית. אין כלים לשטוף אחר-כך ולא צריך להתעסק במדידות זמן. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשים את הביצים במכשיר, להפעיל, והמכשיר יצפצף כשהביצים תהיינה מוכנות. פעם אחת קונים את המכשיר (מדובר במכשיר לא יקר: 60-100 ש"ח תלוי בדגם) ויש לכם אספקה בלתי מוגבלת של ביצים קשות מושלמות ובקלות.
אחד היתרונות המשמעותיים של הכלי הוא שאתם יכולים לשים את הביצים ולשכוח ממנו, ובכל זאת הביצים ייצאו מושלמות. אתם יכולים לעשות דברים אחרים ואפילו לשכוח לחלוטין ששמתם ביצים להתבשל, ושום דבר לא יישרף או ייהרס. המכשיר פשוט יסיים את הבישול כשהביצים יהיו מוכנות, ממש כמו קומקום חשמלי שמפסיק לעבוד כשהמים רותחים, בלי שום סכנה שמשהו יישרף. זה הרבה יותר נוח כשעסוקים או כשצריכים להכין עוד דברים במקביל.